Ako do článkov automaticky pridávať affiliate odkazy?

Ako do článkov automaticky pridávať affiliate odkazy

Nedávno som sa začal trošku venovať affiliate marketingu. Na svojich WordPress stránkach som začal do článkov pridávať rôzne relevantné affiliate odkazy. Postupom času ma to však čím viac prestávalo baviť. Hlavou sa mi preháňalo množstvo otázok.

 

Možné problémy

  • Prečo to trvá tak dlho, kým pridám do článku čo i len jeden odkaz?
  • Prečo musím prechádzať článok po článku a pridávať stále dookola tie isté odkazy?
  • Nemôže tie odkazy, keď sú priamo v článkoch viditeľné, niekto zneužiť?
  • Pôsobia tie odkazy na ľudí dôveryhodne, keď je už len pri nájazde myšou na ne zrejmé, že smerujú mimo doménu, a taktiež obsahujú veľké množstvo rôznych „čudných“ parametrov?
  • Čo v prípade, že sa nejaký link zmení? To budem musieť zase poprechádzať komplet všetky články jeden po druhom a opravovať ho?
  • Nedá sa to všetko riešiť nejako inteligentnejšie?
  • Ako to zautomatizovať a spravovať z jedného miesta?

 

Požiadavky na plugin

A tak som začal googliť a hľadať vhodný plugin do WordPressu s požiadavkami:

  • schopnosť maskovať affiliate odkazy, aby pôsobili dôveryhodnejšie a smerovali na doménu môjho webu, nie na propagovaný web
  • možnosť centralizovanej správy odkazov
  • jednoduché vkladanie odkazov priamo v editore článkov ich výberom zo zoznamu preddefinovaných odkazov
  • po zmene URL daného odkazu, aby som ho vedel upraviť len na jednom mieste a aby sa to následne automaticky zmenilo vo všetkých článkoch, kde je tento odkaz použitý

 

Plugin nájdený

Vyskúšal som viacero pluginov, ktoré tieto moje základné požiadavky spĺňali, avšak najviac ma oslovil plugin ThirstyAffiliates. V tejto bezplatnej verzii toho dokáže skutočne dosť, podstatne mi zjednodušil prácu. Všetky affiliate odkazy sú pekne na jednom mieste, kde si ich viem jednoducho spravovať. Následne pri editácii článku pri vkladaní odkazu už nemusím každý odkaz vytvárať manuálne znova a znova, ale si ho len jednoducho vyberiem z tohto preddefinovaného „úložiska odkazov“.

zľava 30%
Kupón

Ak sa chcete venovať affiliate marketingu, ale neviete ako začať, môže vám pomôcť Affiliate Výzva, najpredávanejší online kurz o affiliate podnikaní na slovenskom a českom trhu.

More Less
Bez obmedzenia

 

A to najlepšie na záver

Ako správny IT-čkár som sa touto funkcionalitou neuspokojil 🙂 a hľadal som možnosť, ako to vkladanie odkazov do článkov ešte viac zjednodušiť, prípadne úplne zautomatizovať. A tak som si pozrel vlastnosti platenej verzie tohto pluginu. Zo všetkých Pro vlastností ma zaujala jedna: automatické vkladanie odkazov na základe kľúčových slov. Uau, tak toto je pecka! Ani som nerozmýšľal a okamžite som si plugin zakúpil. Plugin má v platenej verzii samozrejme omnoho viac skvelých funkcií, táto ma však zaujala najviac.

Teraz keď chcem do článku vložiť affiliate odkaz, nemusím tento článok editovať a odkaz tam pridávať. V už spomínanom „uložisku odkazov“ tohto pluginu len pridám nový link a nastavím mu, na aké kľúčové slová sa má aplikovať. That’s all. Pri surfovaní po stránke sa plugin automaticky postará o to, že vo všetkých článkoch budú na zadefinovaných kľúčových slovách popridávané affiliate odkazy, ktoré budú taktiež automaticky maskované, takže na prvý pohľad budú vyzerať ako linky na ďalšie články daného webu. No nie je to úžasné?

Ak sa aj vy aktívne venujete affliate marketingu, odporúčam vám túto platenú verziu všetkými desiatimi. Pre jeden web stojí síce cca $79, ale ušetrí vám hodiny práce, ktoré môžte využiť podstatne zmysluplnejšie.

Do komentárov mi môžte napísať, aký plugin používate vy a ako ste s ním spokojný.

 

kúpiť ThirstyAffiliates Pro

 

2 názory na “Ako do článkov automaticky pridávať affiliate odkazy?”

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Návrat hore