Elementor 2.8 – aké novinky prináša?

Elementor 2.8

9.12.2019 uzrela svetlo sveta nová verzia populárneho page buildera Elementor 2.8, ktorý aktuálne využíva viac ako 5 000 000 profesionálov. Táto verzia prináša viacero zaujímavých noviniek. Spomeniem, aspoň niektoré z nich.

 

Nový spôsob práce s farbami

Elementor color pickerPri vytváraní stránky sa zrejme najčastejšie hráte s farbami, vyberáte a nastavujete ich jednotlivým elementom. Ak často potrebujete nastavovať tie isté farby, je s tým veľa roboty, namiešať zakaždým takú istú. Prípadne je potrebné mať kódy týchto farieb poznačené v nejakom textovom súbore a následne ich v prípade potreby kopírovať do Elementor. Ďalšou možnosťou je nadefinovať si vlastnú paletu farieb a vyberať z nej. Toto bolo možné spraviť aj v starších verziách Elementor, ale bolo to trošku ťažkopádne. Paleta sa dala definovať len na jednom centralizovanom mieste a počet vlastných farieb bol obmedzený.

Nový Elementor 2.8 túto funkcionalitu značne vylepšil. Vlastnú paletu farieb je možné definovať zakaždým, keď nejakú farbu nejakému elementu nastavujete. Taktiež počet vlastných farieb nie je nijako limitovaný. Farbám v palete môžte meniť ich poradie, vymazávať nepotrebné… Ak nejakú farbu pridáte do palety na jednom mieste, automaticky je dostupná pri výbere farieb naprieč všetkými elementami na danej stránke.

 

Tmavý mód

Elementor dark modeNiekedy vytvárate stránky s tmavým dizajnom a keďže ovládacie prvky Elementor sú štandardne na bielom pozadí, na pracovnej ploche prehliadača vzniká vysoký kontrast, čo môže unavovať oči. Tento istý problém vzniká napr. pri práci v nočných hodinách. Vtedy by sa hodilo mať Elementor s ovládacími prvkami na tmavom pozadí, všakže?

Doteraz toto ale nebolo možné nastaviť, tmavý režim prináša až táto nová verzia 2.8. Medzi tmavým a svetlým režimom sa prepnite jednoducho v nastaveniach Elementor, prípadne ponechajte prepínanie na automatiku. Vtedy sa bude Elementor prepínať sám v závislosti od nastavenia operačného systému.

 

 

Ďalšie novinky

Zdroj: elementor.com

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Návrat hore