Predstavujeme vám Elementor 3.10

Predstavujeme Elementor 3.10

Elementor je plný očakávaní. Má jedinečné funkcie, ktoré dokážu pozdvihnúť úroveň vášho webu. Aj to je dôvod, prečo ide neustále do popredia.

Čím však tak veľmi Elementor 3.10 vyniká? Predovšetkým vnorenými prvkami, medzi ktoré patria karty, vlastná knižnica, možnosť mať vlastnú jednotku a mnoho ďalšieho.

Elementor a zároveň aj Elementor Pro 3.10 obsahujú inovatívne možnosti dizajnu. Tie vám dokážu odomknúť nový svet kreativity, čo rozhodne pri práci oceníte. Pomocou Nasted Elements môžete navrhovať aj vlastné webové stránky, pričom budú vynikať inovatívnymi a zároveň mimoriadne kreatívnymi prvkami. Elementor 3.10 vám jednoducho umožní dosiahnuť výrazne vyššiu presnosť a silnejší výkon.

 

Vnorené prvky tvoria základ úspechu

Nasted Elements je nástroj, ktorý bol vyrobený najmä preto, aby dokázal vniesť úplne nový spôsob, ako vytvoriť web čo najlepšie po dizajnovej stránke. Jeho najväčšími pokladmi sú vnorené prvky, ktoré môžete vložiť kdekoľvek sa vám to bude páčiť.

V jednoduchosti povedané, jeden prvok je možné vložiť do druhého a zase naopak. Takto krásne sa s tým dá pohrať, čo iné nástroje neumožňujú. Všetko to je zabezpečené pomocou sily kontajnerov Flexbox. Pod vnorenými prvkami máme v tomto prípade na mysli práve miniaplikácie a kontajnery.

Je známe, že kontajnery Flexbox sú mimoriadne stabilné. Práve preto ich je potrebné zaviesť do tvorby webu a zároveň použiť funkciu Nesting. Tú využijete v rámci množstva už existujúcich miniaplikácií, medzi ktoré patrí napríklad Carousel, Tabs, Accordion a mnoho ďalších.

 

Renewed Tabs – odomyká flexibilitu dizajnu

Miniaplikácia Renewed Tabs je známa tým, že sa považuje za prvý vnorený widget Elementora. Jeho úlohou je odomykať a udržovať flexibilitu dizajnu. Ak vyskúšate tento widget, budete môcť popustiť uzdu svojej tvorivosti a dosiahnuť vďaka tomu aj vysokú úroveň sofistikovanosti.

Aké vylepšenia prináša?

  • Karty a nadpisy: Vďaka novej aplikácii Karty budete môcť mať vo svojich veciach maximálny poriadok. Určite to oceníte aj zo stránky organizovanosti. Neváhajte si podľa vlastných predstáv upraviť rozloženie a zároveň aj umiestnenie všetkých kariet. Sami si tak určíte, kde sa budú nachádzať. Či hore, dole alebo na jednej zo strán. Poteší vás zaručene aj správa, že sa vám naskytne väčší výber jednotlivých štýlov a tiež možnosť pridávať ikony do názvu karty.
  • Nové oblasti obsahu: Zaujímavá je aj skutočnosť, že vďaka vysokému výkonu kontajnerov Flexbox sa obsahová oblasť každej karty stane hlavným kontajnerom. Do toho môžete umiestniť akýkoľvek prvok, ktorý si vyberiete. Zároveň je možné upraviť aj jeho rozloženie a prezentovať vďaka tomu hocijaký obsah, ktorý budete potrebovať.
  • Nové nastavenia odozvy: V prípade, že chcete zlepšiť dizajn a používateľskú skúsenosť na základe veľkosti zariadenia, vybrať si môžete bod prerušenia. Pri ňom sa karta automaticky zobrazí, podobne ako akordeón. Je to výhodné najmä z časového hľadiska. Nebudete totiž musieť vytvárať neustále nový obsah pre každé zariadenie. Ušetrí vám to čas, energiu a v neposlednom rade aj zlepší pracovný výkon.

Miniaplikácia Tabs je založená na kontajneroch. Znamená to, že ak ju chcete použiť vo svojej webovej lokalite, mali by ste sa vždy uistiť, či sú aktivované experimenty Flexbox Container a tiež Nested Elements. Hneď po samotnej aktivácii miniaplikácia Karty nahradí už existujúcu miniaplikáciu na paneli. Nemusíte sa však ničoho obávať. Žiadnym spôsobom to neovplyvní dizajn existujúcich kariet vo vašej webovej lokalite.

 

K dispozícii je aj matematická funkcia CSS

Aj ovládacie prvky v editore si prešli bohatou inováciou. Teraz si môžete vybrať akúkoľvek jednotku, kombinovať jednotlivé číselné jednotky a zároveň v nich spúšťať výpočty funkcií CSS. Taktiež budete môcť využiť aj možnosti, ktoré súvisia so zmenou veľkosti, ako je výplň a okraje. Ak tieto funkcie použijete rozumne, môže to mať pozitívny účinok na presnosť návrhu a tiež aj odozvu webových stránok.

Naša rada: Výborným riešením je výber možnosti Vlastné. Tá vám umožní spúšťať jednotlivé výpočty a využíva sa aj na meranie hodnoty v poli jej zadávania. Môžete tak dosiahnuť ešte väčšiu presnosť a zároveň aj pohotovú podporu.

 

Šablóny a bloky založené na kontajneroch

Úlohou kontajnerov Flexbox, ktoré sa označujú ako Beta, je udržať čo najvyššiu stabilitu. Aby však spĺňali tieto funkcie, potrebné sú šablóny a bloky založené na kontajneroch. Tie sú dôležité aj z hľadiska tvorby a návrhu webových stránok, podľa aktuálnych trendov.

 

Čo všetko zahŕňajú aktualizácie?

Ide o desiatky najpopulárnejších úplných súprav webových stránok a šablón. Ďalšou zaujímavosťou je aj skutočnosť, že boli zavedené tlačidlá PayPal a Stripe, ktoré slúžia na výber platieb. Okrem iného, všetky predchádzajúce bloky, ako napríklad Kontakt, boli nahradené vynovenými dizajnmi.

 

Nástroj na zvyšovanie konverzie

Novinkou je aj widget odpočítavania. Ide o nástroj, ktorý slúži na vytváranie FOMO a najmä na zvyšovanie celkovej konverzie. Budete môcť použiť aj natívne vlastné polia WordPress a tiež polia z ACF a PODS. Slúžia totiž na vyplnenie dátumu splatnosti na každej stránke.

Nezabúdajte: Ak použijete miniaplikáciu Countdown v šablóne Single Post a pridáte vlastné pole vo WordPresse ku každému z vašich príspevkov, môžete do nich zahrnúť aj dátum dokončenia. Vďaka tomu bude umožnené doručiť webovú stránku klientovi a zároveň budete môcť aktualizovať aj dátum dokončenia priamo vo WordPresse. Nebudete ich tak musieť posielať do editora, ktorý slúži na zmenu dizajnu..

Zdroj: elementor.com

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Návrat hore