6 tipov, vďaka ktorým bude vaša práca s Elementor rýchlejšia

Tipy na rýchlejšiu prácu s Elementor

Vytvárate web stránky v obľúbenom page builderi Elementor? Radi by ste si vašu prácu zjednodušili, aby ste mohli pracovať rýchlejšie? Vďaka tipom v tomto návode zistíte ako na to.

1. Používajte klávesové skratky

Niektoré činnosti je jednoduchšie a najmä rýchlejšie spraviť na klávesnici stlačením kombinácie kláves, ako klikaním myšou, tak prečo to nevyužiť? Ja osobne najčastejšie v Elementore používam tieto skratky:

Akcia Skratka
Vložiť štýl CTRL + SHIFT + V
Duplikovať (sekciu, stĺpec, element…) CTRL + D
Vyhľadávač CTRL + E
Zobraziť / Skryť panel (zapnutie / vypnutie náhľadu) CTRL + P
Responzívny mód CTRL + SHIFT + M

Zoznam všetkých dostupných klávesových skratiek získate stlačením CTRL + ?

 

2. Používajte vyhľadávač

Poznáte to. Upravujete nejakú stránku a chcete začať upravovať nejakú inú. Štandardným postupom musíte ukončiť Elementor, ísť vo WordPress do zoznamu stránok, vyhľadať tú, čo chcete upravovať a otvoriť ju v Elementor.

Prečo tak zložito? Existuje podstatne jednoduchšia cesta. Stačí stlačiť klávesovú skratku CTRL + E a napísať názov stránky, ktorú chcete editovať. Následne už len v zozname výsledkov hľadania na ňu kliknite a hotovo, môžte ju upravovať. Obdobne viete vyhľadať aj čokoľvek iné, napr. pridať novú stránku.

Elementor vyhľadávač

 

3. Pracujte s Navigátorom

Elementor navigátor Najmä v prípade, že máte dlhú stránku, viete sa pri jej úprave ľahko stratiť. V tomto prípade vám vie veľmi dobre poslúžiť Navigátor. Je to okno so stromovou štruktúrou celej stránky, kde prehľadne vidíte zoznam sekcií, stĺpcov, elementov a viete sa medzi nimi ľahko prepínať. Taktiež môžte jednotlivé časti medzi sebou jednoducho presúvať (drag & drop), vymazávať… Navyše, každú časť viete dvojklikom na ňu premenovať ako vám vyhovuje a tak si celú štruktúru ešte viac sprehľadniť.

Navigátor si viete zobraziť v bočnom paneli kliknutím úplne dole na druhú ikonu zľava, prípadne stlačte CTRL + I. Elementor - umiestnenie navigátora

 

4. Používajte globálne farby a fonty

Prípadnú zmenu farby/fontu na nejakom prvku tak zmeníte len na jednom mieste a zmena sa automaticky prejaví na celom webe. Nebudete preto musieť prechádzať stránku za stránkou a meniť to všetko ručne „na tisíc miestach“.

 

5. Zapnite si možnosť rýchlych úprav

Štandardne pri práci s objektami v Elementor, keď ich chcete napr. duplikovať, alebo vymazať, musíte na ne kliknúť pravým tlačidlom a požadovanú funkciu si vybrať z kontextovej ponuky. Keď však v bočnom paneli kliknete na „hamburger“ (ikona troch čiar vľavo hore) a v časti Predvoľby používateľa zapnete Editing handles, budete môcť časté úkony vyberať z ponuky hneď ako ukážete myšou na ikony sekcie, stĺpca alebo editácie elementu, takže nebudete musieť používať pravé tlačidlo myše, čím „ušetríte“ pár kliknutí myšou. 
(TIP: postup aktivácie funkcionality)

 

6. Kopírujte štýly

Predstavte si, že máte vytvorenú sekciu s tromi stĺpcami. Na prvom z nich zmeníte vzhľad, nastavíte mu nový štýl. Teraz chcete, aby úplne rovnako vyzerali aj zvyšné dva stĺpce. Budete opäť robiť tie isté úpravy ako na prvom stĺpci? Jasné, že nie. Rovnaký štýl ostatných stĺpcov, bez zmeny ich obsahu nastavíte takto:

  1. Kliknite pravým tlačidlom na ikonu prvého, už upraveného stĺpca a zvoľte možnosť Kopírovať.
  2. Kliknite pravým tlačidlom na ikonu druhého stĺpca a zvoľte Vložiť štýl. Tým skopírujete len vzhľad, ale obsah ostane zachovaný.

Obdobne to viete spraviť aj pri elementoch, alebo sekciách.

Poznáte ďalšie zaujímavé tipy na zjednodušenie práce s Elementorom? Napíšte ich do komentára. Rád sa nechám inšpirovať, aby som ich mohol doplniť do tohto článku.

2 názory na “6 tipov, vďaka ktorým bude vaša práca s Elementor rýchlejšia”

  1. Skratka Ctrl+E je super, doteraz som sa stále vracal do wordpressu, keď som chcel upravovať iný článok/stránku. Ďakujem za tip.

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Návrat hore