Posuňte tvorbu webstránok na novú úroveň s Elementor AI

Tvorba web stránok s Elementor AI

Elementor nedávno zaradil do svojej ponuky novinku. Elementor AI (AI = Artificial Intelligence = umelá inteligencia) môžete vyskúšať zadarmo s akoukoľvek webstránkou, ktorá používa Elementor.

Elementor AI ponúka možnosť generovať texty, obrázky a upraviť ich presne tak, ako potrebujete. Vytvorený text umožňuje preložiť do iných jazykov priamo v editore. Zároveň vygeneruje vlastný kód rýchlo a pohodlne. Pomôže vám zvýšiť vašu produktivitu, vytvoriť obsah, kód a to všetko bez nutnosti prepínania medzi rôznymi nástrojmi.

Chcete si Elementor AI vyskúšať zadarmo? Žiaden problém, je to úplne jednoduché. Potrebujete na to Elementor prinajmenšom vo verzii 3.13, aby ste mohli generovať text a kód alebo 3.14, aby ste mohli generovať aj obrázky.  Potom pokračujte stlačením ikonky Elementor AI. Nájdete ju v každom podporovanom widgete. Následne už len začnite používať Elementor AI kdekoľvek na vašej webstránke.

 

Prečo si vybrať Elementor AI v porovnaní s iným externým nástrojom AI?

Elementor AI je súčasťou Elementora. Pre začiatočníkov je pohodlný práve v tom, že je dostupný v editore a nie je preto potrebné prepínanie medzi rôznymi nájstrojmi. Zároveň je naprogramovaný tak, aby vám ponúkal obsahové návrhy na základe widgetu, ktorý práve používate – teda generovanie textu, kódu alebo obrázkov.

Elementor AI zmení spôsob, akým tvoríte webstránky. Či už tvoríte svoje prvé webstánky alebo ste skúseným tvorcom. AI Writing Assistant je pridaný do textovej oblasti každého elementu a pomôže vám vytvoriť originálny text v priebehu pár sekúnd.  Vytvorí krátke alebo dlhé texty podľa inštrukcií, ktoré mu zadáte.

Dokáže zjednodušiť štýl písania, alebo ho pretransformovať na profesionálnejší, podľa toho, kto je cieľovou skupinou pre web, ktorý vytvárate. Rovnako pri zadávaní vašich požiadaviek  sa môžete inšpirovať tými, ktoré vám relevantne navhrne.

Ak využijete Elementor AI na generovanie kódu, pomôže vám s tým AI Code Assistant. Je naprogramovaný tak, že jeho súčasťou sú aj špecifické selektory, ktoré by ste mohli chcieť aplikovať. Toto nie je možné pri použití externých nástrojov. Veľmi rýchlo a jednoducho dokážete vygenerovať vlastné CSS bez toho, aby ste napísali jediný riadok kódu. Môžete napríklad ikonám meniť farbu na akúkoľvek špecifickú, prípadne ich rozpohybovať alebo nahradiť obrázkom po prejdení myškou.

AI Code Assistant vám umožní vytvoriť vlastné snippety, nahradiť pluginy a takisto ukáže, ako tento kód správne naimplementovať.  AI Code Assistant je dostupný len v prípade, ak používate Elementor Pro alebo Elementor Cloud.

 

Aká je cena?

K dispozícii sú dva druhy predplatného. Rozdiel je v počte kreditov, ktoré sa dajú požiť počas roka a tiež v cene mesačného/ročného predplatného.

 

Predplatné Elementor AI môžete použiť pre akúkoľvek webstánku, na ktorej pracujete. Toto predplatné je viazané na osobu a preto nie je možné zdieľať ho s inými tvorcami webov. Môžete ho ale použiť na akýkoľvek počet webstránok.

 

Ako fungujú AI kredity?

Systém kreditov sa používa jednoducho. Dostanete ročný prídel podnetov (prompts)*, ktorý môžete „minúť“ na obsah, ktorý si prajete vygenerovať. Tieto kredity potrebujete na každý podnet (prompt), teda vygenerovanie textu, kódu alebo obrázku. Môžete ich využívať počas obdobia jedného roka a sú neprenosné do ďalšieho obdobia.

1 podnet pre text = 1 kredit,  1 podnet pre kód = 1 kredit, 1 podnet pre obrázok = 33 kreditov

Je treba myslieť na to, že pri generovaní textu, kódu alebo obrázku možno budete chcieť použiť niekoľko podnetov (prompts), kým si vyberiete návrh, ktorý vám bude najviac vyhovovať. Všetky vygenerované obrázky sú bez licenčného poplatku a môžete ich používať kde potrebujete.

*anglické slovo prompt vo význame s použitím AI zatiaľ nemá oficiálny preklad. Zaužívaný je preklad ako podnet, výzva, vstup… v závislosti od kontextu.

 

Aké jazyky podporuje Elementor AI?

Elementor AI podporuje preklady textov do 25 najpoužívanejších jazykov. Obsah stránky tak môžete prekladať priamo v Elementore. Na cudzojazyčné texty tak nepotrebujete externé nástroje, alebo prekladateľov.

Využívate pri svojej práci AI nástroje? Vyskúšali ste už Elementor AI? Podeľte sa s nami o vaše postrehy v komentároch.

Zdroj: Elementor Blog

 

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Návrat hore