Čo je to plugin?

Čo je to plugin

Plugin vo WordPresse je softvérový modul, ktorý doň pridáva dodatočné funkcie a možnosti, alebo rozširuje existujúce. Pluginy sú napísané v programovacom jazyku PHP (tak ako celý WordPress) a sú k dispozícii v bezplatnej a/alebo prémiovej verzii.

Existuje množstvo pluginov pre WordPress, ktoré sa zameriavajú na rôzne oblasti, vrátane SEO optimalizácie, bezpečnosti, sociálnych médií, zálohovania, e-commerce a mnohých ďalších. Užívatelia WordPressu môžu jednoducho inštalovať pluginy z oficiálneho repozitára WordPressu alebo od iných spoľahlivých zdrojov, a potom ich aktivovať v administrátorskom rozhraní svojej webovej stránky.

Ako nainštalovať plugin

Nainštalovať plugin vo WordPresse je jednoduché. Môžete to urobiť prostredníctvom administračného rozhrania WordPressu. Najprv prejdite v ľavom menu na Pluginy a potom kliknite na tlačidlo Pridať nový. Nájdite plugin, ktorý chcete nainštalovať, a potom kliknite na tlačidlo Inštalovať. Po inštalácii pluginu ho musíte aktivovať kliknutím na tlačidlo Aktivovať.

Pluginy sú tak skvelým spôsobom, ako prispôsobiť a rozšíriť váš WordPress web, aby vyhovoval vašim konkrétnym potrebám a požiadavkám.

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Návrat hore