Elementor AI: Revolučný nástroj na tvorbu a úpravu obrázkov

Elementor AI: Revolučný nástroj na tvorbu a úpravu obrázkov

S príchodom Elementora 3.14 sa dostavila ďalšia revolučná novinka – Elementor AI. Táto vylepšená funkcia umožňuje generovať obrázky s ohromujúcou ľahkosťou.

Už viac nemusíte stráviť hodiny vyhľadávaním, úpravou a prispôsobovaním vizuálneho obsahu pre vaše webové projekty. Stačí napísať krátky popis toho, aký typ obrázka potrebujete, alebo čo chcete vylepšiť na existujúcom obrázku, a Elementor AI sa postará o zvyšok.

 

Zjednodušte si prácu a buďte kreatívni

Po úspešnej implementácii Elementor AI do textov a kódu, sa tím Elementor rozhodol rozšíriť tento pokročilý nástroj aj na generovanie obrázkov s využitím umelej inteligencie.

Hľadanie vhodného vizuálneho obsahu pre vaše projekty môže byť zložité a časovo náročné. S Elementor AI však tento proces nie je ničím náročným. Stačí napísať krátky popis obrázka, ktorý chcete vytvoriť, a vybrať si typ, štýl a pomer strán. Elementor AI vám následne okamžite vygeneruje obrázok priamo z editora.

Pomocou Elementor AI môžete vložiť popis obrázku, ktorý chcete vytvoriť, vybrať si jeden a vložiť ho priamo na vašu webovú stránku.

Elementor AI na vygenerovanie obrázka

 

Vytvárajte jedinečné a kreatívne obrázky pomocou „Promptu“

Obrázky zohrávajú veľmi dôležitú úlohu pre zvýšenie návštevnosti webu.
Teraz vďaka funkcionalite Elementor AI´s text to image vieme na počkanie vytvoriť obrázky pre svoje webové stránky.

Každá oblasť s obrázkami v editore obsahuje generátor obrázkov AI vrátane widgetu s obrázkom, widgetu CTA, obrázkov na pozadí v rôznych widgetoch, kontajneroch, sekciách a podobne.

Obrázok vytvoríte veľmi jednoducho kliknutím na ikonu AI v oblasti obsahu obrázka na paneli. Vložíte popis, aký obrázok chcete vytvoriť. Zadáte pár indícií, vyberiete typ obrázka, štýl a pomer strán tak, aby ladil s vaším webom.

Na dosiahnutie ešte lepších výsledkov z generátora obrázkov Elementor AI pridal aj funkciu „Vylepšiť  podnet“, ktorá sa nachádza v poli popisu.

Vylepšovač  podnetu (prompt*) automaticky optimalizuje váš podnet  a pridá potrebné detaily, čo vedie k lepším výsledkom obrázkov. Zakaždým, keď opíšete obrázok, Elementor AI automaticky zobrazí štyri variácie, z ktorých si môžete vybrať.

Po výbere obrázka, viete tiež upraviť jeho rozlíšenie a zmeniť pomer strán, aby sa obrázok dokonale hodil do priestoru na vašom webe, ktorý chcete vyplniť. Ak ste napríklad vygenerovali zvislý obrázok, môžete zmeniť jeho pomer strán na šírku alebo štvorcový, aby sa zmestil kamkoľvek na váš web.

*anglické slovo prompt vo význame s použitím AI zatiaľ nemá oficiálny preklad. Zaužívaný je preklad ako podnet, výzva, vstup… v závislosti od kontextu.

 

Využitie Generative Fill (generatívnej výplne) na úpravu a prispôsobenie obrázkov

generativna výplň v Elementore AI

 

Niekedy sa môže stať, že vygenerujete obrázok, ktorý nemá všetky špecifické detaily, ktoré ste si pôvodne predstavovali alebo máte existujúci obrázok, ktorý chcete upraviť či pridať. Pomocou funkcie Generative Fill (Generatívna výplň) môžete opísať prvky, ktoré chcete do obrázka pridať.

Štetcom označte oblasť, do ktorej chcete pridať prvok a v poli popisu opíšte, čo chcete pridať. Po označení viete vylepšiť konkrétne prvky a zároveň zachovať celkovú integritu obrázka.

 

Obrázky AI – transformačný nástroj na tvorbu webových stránok

Elementor AI pre tvorbu obrázkov vám uľahčí prácu a zároveň zníži náklady pri poplatkoch za rôzne licencie, či poplatky za používanie jednotlivých obrázkov.

Ak chcete získať viac inšpirácií a zistiť, ako si môžete pomocou Elementor AI uľahčiť svoju prácu a vylepšiť dizajn svojej webovej stránky, navštívte knižnicu Prompt Library.
V ďalších verziách bude Elementor AI pokračovať v aktualizáciách pre zlepšenie funkcií na webe.

Vyskúšajte si ju zadarmo na ľubovoľnej webovej stránke Elementor a dajte nám vedieť, čo si o nej myslíte v komentároch nižšie.

Zdroj: Elementor Blog

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Návrat hore