Import testovacích produktov do WooCommerce

Pri vytváraní nového eshopu potrebujete vidieť, ako sa v ňom budú zobrazovať produkty. Aby ste sa nemuseli zdržiavať s ich ručným pridávaním, naimportujte si testovacie, ktoré WooCommerce presne pre túto situáciu pripravil.

Možností ako to spraviť je viacero. Jednou z nich je ísť priamo na stránku wordpress.org, odkiaľ si stiahnete inštalačný balík WooCommerce vo formáte ZIP. Po jeho rozbalení v ňom (okrem iného) nájdete aj adresár Sample-data, v ktorom sa nachádzajú práve tieto testovacie produkty. Na import využijete súbor sample_products.csv.

V ďalšom kroku sa prihláste do administrácie vášho WordPress a choďte v menu do Produkty, kde kliknite na tlačidlo Import. Z disku vyberte súbor sample_products.csv a dajte Pokračovať. V ďalšom kroku WooCommerce automaticky predvyplnil všetky stĺpce, takže nie je potrebné ďalej nič viac nastavovať, jednoducho už dáte len importovať. Chvíľočka a produkty sú naimportované.

Druhým spôsobom, ako tam tie testovacie produkty naimportovať, je naimportovať ich priamo z hostingu z FTP, kde máte prevádzkovanú vašu stránku, nakoľko pri inštalácii WooCommerce sa tam nahrali už aj tieto testovacie produkty a preto nie je potrebné inštalačný balík, ako ste robili v prvom spôsobe, sťahovať.

Opäť teda choďte do Produkty a dajte Import. Teraz ale nevyberiete súbor zo svojho počítača, ale kliknite na Zobraziť rozšírené možnosti a zadajte cestu súboru CSV s testovacími produktami: wp-content/plugins/woocommerce/sample-data/sample_products.csv.  Ďalej pokračujte ako v prvom spôsobe.

Ak radšej pozeráte, ako čítate, celý postup nájdete aj v tomto videu:

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Návrat hore