5 dôvodov prečo by som si kúpila kurz Od nápadu k webu

5 dôvodov na kúpu kurzu Od nápadu k hotovému webu za 30 dní

Namiesto stručnej recenzie na kurz Od nápadu k hotovému webu za 30 dní, som sa rozhodla napísať tento článok. V kurze vidím obrovskú hodnotu, ktorú môže priniesť nielen tým, ktorí si chcú web vytvoriť sami, ale pre každého podnikateľa, ktorý má web alebo eshop a vôbec mu po technickej stránke nerozumie. Ak sa ešte neviete rozhodnúť alebo si myslíte, že to nepotrebujete, lebo si všetky informácie vygoolite, prečítajte si mojich pár riadkov.

Odkedy som začala podnikať, mám naozaj bohaté skúseností s webom a eshopom. Bola som na strane zákazníka laika, ktorý iba chcel svoje nápady pretaviť do niečoho hmotného. Teraz som na druhej strane, kedy môžem povedať, že tomu nadpriemerne rozumiem, a stále sa učím.

 

Prečo si vybrať kurz Od nápadu k webu

V dnešnej online dobe môžete mať často pocit, že už hocikto robí hocičo. Tým nechcem povedať, že musíte roky niečo študovať, ale ľuďom chýba sebareflexia a zodpovednosť. Odovzdávajú zákazníkom produkty, ktoré vôbec nespĺňajú to, čo by mali. Za to, čo by profesionál „z ruky nepustil“, si často pýtajú viac ako samotný profesionál. A tu je prvý dôvod prečo ísť do kurzu.

 

1. Všeobecne rozumieť problematike

Podľa môjho názoru by mal každý podnikateľ aspoň povrchne rozumieť všetkému, čo deleguje ďalej. To kvôli tomu, aby zbytočne neprichádzal o peniaze. Ak niečomu vôbec nerozumiete, neviete si ani len letmo skontrolovať, či je to urobené správne. Ja sama som platila dvakrát viac za samotný hosting, ako som mohla. A to nehovorím o sume 10 Eur. Vždy, keď som chcela na web čokoľvek pridať,  napríklad nejakú funkcionalitu, okrem samotnej práce som platila aj za rôzne pluginy, ktoré som v skutočnosti ani nepotrebovala. Po absolvovaní tohto kurzu už problematike rozumiem.

Po nahliadnutí do kurzu Od nápadu k hotovému webu za 30 dní som si uvedomila pár zásadných vecí, ktoré by som dnes po 2 rokoch samoštúdia urobila inak.

Počas obdobia materskej dovolenky som obmedzila svoj pracovný čas a teda projekt, ktorý si ho vyžadoval veľa, som sa rozhodla posunúť ďalej. Pustila som sa do nového, časovo menej náročného. Tentokrát som si povedala, že to skúsim úplne sama. Som technický typ a mala som čas na štúdium. Rada sa učím pokusmi a omylmi. Áno, dokážem si vygoogliť všetko, čo potrebujem a rovnako sa to všetko naučiť z videí na youtube, ale …

 

2. kurz má skvelú štruktúru, dáva ucelený pohľad na celú problematiku

Áno vygoogliť sa dá všetko, ale je to také jednoduché aj vtedy, keď neviete, čo vlastne hľadáte? V podstate googlite a googlite a mnohokrát sa dostanete k nevytriedeným informáciám, často s nízkou výpovednou hodnotou. Takto to pokračuje ďalej a ďalej. Naozaj veľa premrhaného času. Neznamená to, že ak chcete webom rozumieť viac, nič iné ako tento kurz nebudete potrebovať. Považujem ho však za úžasný štart v tejto oblasti. Už len spísaný obsah kurzu vám ušetrí veľmi veľa času. Reálne sa to všetko naučíte samotnou tvorbou stránky.

 

3. kurz ide do detailov

WordPress využívam 8 rokov, a v tomto kurze som sa dozvedela informácie, o ktorých som predtým ani len netušila, že vôbec existujú :). Ak ste technický typ, dokážete všetko rýchlo a intuitívne pochopiť. Sú samozrejme veci, ktoré „vychytáte“ mnohokrát praxou a ak tých webov urobíte viac. Tu sa opäť dostávam k úspore času. Informácie z tohto kurzu vám podstatne uľahčia prácu.

 

4. kurz vás naučí ako sa o svoj web aj správne starať

Ako podnikatelia sa na to môžete opäť pozrieť z finančného hľadiska. Na jednej strane nepotrebujete platiť niekomu inému za správu. Pokiaľ viete, čo máte robiť a ako to robiť, nie je to také zložité ako sa to môže zdať. Na druhej strane si viete svoj web optimalizovať aj sami. Keď som v minulosti zaplatila za tvorbu webu nemalé peniaze, nikto mi nepovedal, že napríklad obrázky je potrebné aj optimalizovať. Povedali mi, že je potrebné zaplatiť za vyšší hosting, lebo mam toho veľa a aj preto stránka ide pomalšie. Nikto mi ani neukázal, ako si dokážem web jednoducho zálohovať. Alebo, že sa netreba báť kliknúť na aktualizáciu :)))))).

 

5. kurz pozitívne ovplyvní aj vaše samotné podnikanie

Tým, že budete vedieť ako si stránku jednoducho upraviť aj sami, sa stanete naozaj flexibilní. Nemusíte čakať na niekoho ďalšieho, kým si na vás nájde čas. Prestanete rozmýšľať o obmedzeniach… A toto by sa dalo? Práve naopak, začnú vám v hlave vznikať úplne iné nápady, ako čo urobiť, lebo budete vedieť, že sa to dá. A nepotrebujete byť programátor. Presne takto som za dva dni mala hotový klub na sťahovanie digitálnych produktov, s členskými sekciami a viacerými platenými členstvami. A celé ma to stálo iba môj čas.

Pokiaľ stále zvažujete, či si kurz Od nápadu k hotovému webu za 30 dní kúpiť, neváhajte. Máte k nemu prístup naozaj dlho. Môžete napredovať vlastným tempom a o dva roky si nebudete klásť otázku: Prečo som do toho vtedy nešiel/nešla? S pánom Laššákom spolupracujem už nejaký čas. Po mojich skúsenostiach s „AJŤÁKMI“ mu naozaj dôverujem. Vidím, že pre klienta robí všetko tak, ako by to robil pre seba a je odborník. To sa dnes naozaj vidí už len veľmi zriedkavo.

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Návrat hore