WooCommerce a jeho alternatívy

Alternatívy WooCommerce

Populárny CMS systém WordPress vznikol v roku 2003. Pôvodne slúžil hlavne ako blogovacia platforma. Dodnes existuje mnoho ľudí, ktorí si myslia, že je to niečo, čo používajú iba blogeri a žiadne komplexné projekty sa na ňom nedajú robiť. To je samozrejme veľký omyl. Pod WordPressom vytvoríte skoro akýkoľvek web. A od roku 2011 ho môžete využívať aj na tvorbu a správu eshopu.

 

WooCommerce

Prvá verzia pluginu WooCommerce bola spustená presne 27. septembra 2011. Jeho autormi sú Mike Jolley, James Koster. Podobne ako celý WordPress, aj WooCommerce je vytvorený v jazyku PHP a v súčasnosti je to najobľúbenejšie open-source e-commerce riešenie. Stačí ho jednoducho nainštalovať do webovej stránky a môžete začať predávať.

Jeho hlavnou výhodou je ľahká použiteľnosť. Viete vytvárať krásne a atraktívne obchody s témami, ktoré sú prispôsobené vašej značke a odvetviu. Môžete zvýšiť svoje príjmy s využitím optimalizovaného nákupného košíka, ktorý zákazníkov motivuje k nákupu.

Predávať sa dá čokoľvek, aj hmotné, aj digitálne produkty.

 

Alternatívy WooCommerce:

Podobne ako každá technológia v IT, aj WooCommerce má svoje alternatívy. Medzi najpopulárnejšie patrí:

Shopify + WordPress: Jedným z najobľúbenejších eshopových riešení v súčasnosti je aj Shopify. Avšak je možné vytvoriť web pod WordPressom a integrovať doň Shopify.

Vytvoríte si klasický WordPress web. Potom doň nainštalujete Plugin WP Shopify. Ten vám umožní pripojiť k vášmu WordPressu Shopify účet.

BigCommerce: BigCommerce je austrálska firma, ktorá poskytuje zákazníkom rôzny softvér, napríklad aj na tvorbu eshopov. Môžete škálovať svoje podnikanie a uvoľniť serverové zdroje od vecí, ako je správa katalógu, spracovanie platieb, správa logistiky plnenia objednávok a ďalšie s BigCommerce na pozadí.

No problémom je, že testovaný bol iba po verziu WordPressu 6.0.5.

Ecwid Ecommerce Shopping Cart: Ak hľadáte alternatívu k WooCommerce pre WordPress e-shop, Ecwid Ecommerce Shopping Cart je ideálnou voľbou. Tento doplnok sa ľahko integruje do akejkoľvek webovej stránky a ponúka vám možnosť predaja na viacerých platformách súčasne. Vaše produkty budú synchronizované na vašej WordPress stránke, na Facebooku a dokonca aj na iných online trhoch, ako sú Amazon, eBay a Google Shopping. To vám umožní rozšíriť váš dosah a zvýšiť predaj.

Magento Open Source: Svoje riešenie pre elektronické obchody vyvinula aj známa firma Magento. Ak ho chcete prevádzkovať pod WordPressom, môžete nainštalovať doplnok Magento 2 WordPress Integration.

FastSpring: Zaujímavou alternatívou k WooCommerce je aj FastSpring. Z WordPressu tak spravíte plnohodnotný elektronický obchod. To, čo predtým zabralo dni, týždne alebo dokonca mesiace programovania, sa teraz dá urobiť v priebehu niekoľkých hodín s minimálnou podporou vývojárov.

Podobne ako pri iných súčastiach, aj tu viete používať shortcody, pridávať produkty na web atď…

Jedinou požiadavkou je mať účet FastSpring, ktorý viete vytvoriť bezplatne

 

Zhrnutie:

Pri rozhodovaní sa pre riešenie svojho online obchodu je dôležité zvážiť všetky dostupné možnosti. Každé riešenie má svoje jedinečné výhody aj obmedzenia, a preto je dôležité preskúmať a zvážiť, ktoré z nich najlepšie vyhovuje vášmu konkrétnemu typu obchodu a osobným preferenciám. Bez ohľadu na to, či sa rozhodnete pre WooCommerce, Shopify, BigCommerce, Ecwid Ecommerce Shopping Cart, Magento Open Source alebo FastSpring, dôležité je mať na pamäti, že vaše riešenie by malo byť efektívne, užívateľsky prijateľné a schopné rásť spolu s vašim podnikaním. Správny výber môže znamenať rozdiel medzi úspechom a neúspechom vášho online obchodu.

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Návrat hore