Čo je to téma?

Čo je to téma

Téma (niekedy označovaná aj ako „šablóna“) určuje vzhľad a funkcionalitu WordPress stránky. Definuje farby, písma, jej rozloženie atď. Témy môžu tiež obsahovať funkcie, ako je podpora pre e-commerce (WooCommerce) alebo blogovanie.

WordPress témy sú k dispozícii v bezplatnej aj platenej verzii. Bezplatné témy sa dajú stiahnuť najmä z webovej stránky WordPress.org. Platené témy sa kupujú na rôznych webových stránkach, avšak najčastejšie na ThemeForest.net

Existuje mnoho rôznych typov WordPress tém. Niektoré témy sú určené pre blogy, iné pre podniky a ďalšie pre osobné stránky. K dispozícii sú tiež témy špeciálne navrhnuté pre konkrétne účely, ako je napríklad predaj produktov, nehnuteľností alebo poskytovanie vzdelávania.

 

Ako nainštalovať tému

Inštalácia WordPress témy je jednoduchá. Môžete to urobiť v administrátorskej časti WordPress. Stačí kliknúť na Vzhľad > Témy a potom kliknúť na tlačidlo Pridať novú. Vyberte tému, ktorú chcete nainštalovať, a kliknite na tlačidlo Inštalovať. Po inštalácii témy ju môžete aktivovať kliknutím na tlačidlo Aktivovať.

Po aktivácii témy sa vzhľad vašej stránky zmení. Väčšina tém má veľa rôznych nastavení, ktorými si ju viete doladiť podľa seba. Dostanete sa k nim cez Vzhľad > Prispôsobiť, prípadne pri niektorých témach vznikne v menu nová samostatná položka, kde sa to dá všetko nastaviť.

WordPress témy sú skvelým spôsobom, ako zmeniť vzhľad vašej WordPress stránky bez toho, aby ste museli upravovať kód. Poskytujú širokú škálu možností, takže si môžete nájsť tému, ktorá vyhovuje vašim potrebám.

TIP: Robíte túto hlúpu chybu pri výbere WordPress témy?

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Návrat hore