Elementor Pro 2.9 – tri zaujímavé novinky

Elementor Pro 2.9

Dnešným dňom uzrela svetlo sveta nová verzia Elementor Pro 2.9 prinášajúca tri zaujímavé novinky, ktorými ďalej rozširuje možnosti globálnej úpravy stránok z jedného miesta, čím túto činnosť ešte viac zjednoduší.

Po funkcii štýlovania témy, ktorá bola nedávno predstavená v bezplatnej verzii Elementor, tak pribudli nové funkcie aj v Pro (platenej) verzii.

 

Navrhnite si hlavičku, pätičku a obsah z jedného miesta

Isto to poznáte, vytvárate stránku, vkladáte na ňu obsah a zrazu zbadáte, že vaša hlavička/pätička potrebuje vylepšiť. Do verzie 2.9 ste museli opustiť rozpracovanú stránku, vrátiť sa z Elementora do WordPress, ísť do „Šablóny/Theme Builder“ (TIP: Tvorba vlastnej témy v Elementore), upraviť hlavičku/pätičku a opäť sa vrátiť k editácii stránky. Zdĺhavé, však?

A práve preto tento proces tvorcovia vo verzii 2.9 Pro značne zjednodušili. Pri editácii obsahu sa viete úplne jednoducho, ako keby ste editovali nejakú sekciu, prepnúť do editácie hlavičky, pätičky a odtiaľ naspäť na editáciu obsahu. Aké jednoduché.

Elementor úprava celej stránky

Zdroj: elementor.com
 

Nastavte dynamické farby

V spolupráci s ACF je možné okrem iných dynamických prvkov nastavovať na stránke aj dynamické farby. Viac o tejto funkcionalite sa dočítate v oficiálnom článku.

 

Nastavte vlastné globálne CSS pravidlá

Väčšinou pri potrebe zmeniť štýly niektorých prvkov na stránke, ak takúto zmenu neumožňuje priamo použitá téma, je nutné ísť vo WordPress do „Vzhľad/Prispôsobiť/Dodatočné CSS“, čo je opäť ďalšie zdržanie, ak to zistíte až pri úprave stránky v Elementore. Odteraz už ale tieto vlastné CSS pravidlá môžte nastaviť priamo v Elementore, bez potreby „ísť von“ z editácie stránky a meniť to v nastaveniach témy. V ľavom paneli kliknite na „hamburger“ (tri vodorovné čiarky) a zvoľte „Theme Style/Custom CSS“. Všetky potrebné zmeny tak vykonáte bez toho, aby ste opustili Elementor.
Elementor vlastné CSS

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Návrat hore